Air Products Home

Centro de noticiasAir Products door Barron’s opgenomen in de lijst van 100 duurzaamste bedrijven in de Verenigde Staten

Air Products zelfs koploper als ‘meest op klimaatverbetering gericht bedrijf’

11/03/2021 Brussel

Barron's Most Sustainable Companies 2021Air Products is opgenomen in Barron’s lijst van de duurzaamste bedrijven in de Verenigde Staten. In het totaaloverzicht kwam Air Products op plaats 13 van de Top 100 van ‘Most Sustainable Companies in 2021’. Ten opzichte van het jaar daarvoor betekent dat een stijging van 20 plaatsen. Air Product staat zelfs eerste in het overzicht van bedrijven die het meest gericht zijn op klimaatverbetering. In dit segment worden bedrijven beoordeeld voor hun inzet om de impact van al hun bedrijfsactiviteiten op het milieu te verminderen en voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen. 

Barron’s merkte specifiek op dat Air Products, dat al voor het derde achtereenvolgende jaar in de lijst van duurzaamste bedrijven staat, zich gecommitteerd heeft aan een investering van miljarden dollars in het grootste hernieuwbare waterstofproject van de geschiedenis, dat vanaf 2025 op grote schaal koolstofvrije waterstof aan de wereld zal leveren.

“Duurzaamheid is de kern van wat wij doen. Onze industriële gassen, technologieën en toepassingen stellen onze klanten in staat om hun energieverbruik en emissies te verminderen en hun productiviteit te verhogen”, zei Seifi Ghasemi, CEO en bestuursvoorzitter van Air Products. “We zijn trots, dat we van Barron’s erkenning krijgen voor onze oplossingen en onze inzet met betrekking tot duurzaamheid, maar we realiseren ons ook dat er nog meer moet gebeuren. Daarom speelt Air Products een belangrijke rol bij het oplossen van energie- en milieu-uitdagingen door gassificatie, door de opvang van koolstoffen en door de levering van waterstof voor mobiliteitsoplossingen overal ter wereld.”

Een van sleutelprojecten om te voorzien in de behoefte aan schone energie is NEOM. Vorig jaar tekende Air Products samen met ACWA Power en NEOM een overeenkomst voor de bouw van een 5 miljard kostende fabriek voor de productie van ammonia op basis van groene waterstof uit hernieuwbare energiebronnen. Het project, waarin de drie partners een gelijk aandeel hebben, komt in NEOM, een nieuw model voor een duurzame maatschappij in het noordwesten van Saoedi-Arabië en produceert groene ammonia voor export naar de wereldmarkt. Air Products wordt de exclusieve afnemer van de groene ammonia en zal additioneel 2 miljard dollar downstream investeren, waardoor de totale investering uitkomt op 3,7 miljard. Air Products zal de groene ammonia wereldwijd aanbieden voor de omzetting naar groene waterstof voor de toepassing in transport en andere markten. 

Voor de vierde editie van het jaarlijkse overzicht van duurzaamste bedrijven heeft Barron’s samengewerkt met Calvert Research & Management, een toonaangevend investeringsbedrijf, dat de 1.000 grootste publiek genoteerde bedrijven in de Verenigde Staten (gemeten naar marktwaarde) analyseerde. Elk bedrijf kreeg een waardering in vijf stakeholdercategorieën: aandeelhouders, werknemers, klanten, de maatschappij en de planeet.

Om het streven naar duurzaamheid extra kracht bij te zetten, kondigde Air Products in 2020 de doelstelling aan om de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en de koolstofintensiteit (kg CO2/MM BTU) tot het jaar 2030 met een derde te verminderen - uitgaande van het niveau in 2015.

De vermelding door Barron’s is de meest recente erkenning voor Air Products, dat onlangs ook al opgenomen was in het S&P Global 2020 Sustainability Yearbook en voor de derde achtereenvolgende keer in de Corporate Knights’ Clean 200 lijst. De Clean 200 werd in 2016 in het leven geroepen en geeft op basis van de beoordeling van het gebruik van schone energie een overzicht van de prestaties van de grootste publiek genoteerde bedrijven. Air Products werd ook genoemd in de 100 Most Sustainably Managed Companies van de Wall Street Journal, die meer dan 5.500 publiek genoteerde bedrijven beoordeelde op basis van duurzaamheidskenmerken met betrekking tot het business model, innovatie, sociale aspecten, producten, werknemers, werkplek en natuurlijk het milieubeleid. In november vorig jaar stond Air Products voor de elfde achtereenvolgende keer in de Dow Jones Sustainability North America Index (DJSI). In de DJSI-ranglijst 2020/2021 staat Air Products bij de top 20 procent van Noord-Amerikaanse bedrijven in de categorie duurzaamheidsprestaties. 

Meer informatie over Air Products’ commitment met betrekking tot duurzaamheid is te vinden op de www.airproducts.be.

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en beheert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn.

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 60 miljard. Meer dan 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2020.

Downloads

|

Información de contacto

Ha ocurrido un error. Corrija los campos marcados.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

¿Cómo podemos ayudarle?

  1. ¿Qué tipo de consulta?