Air Products Home

Centro de noticiasAir Products en New Flyer demonstreren de voordelen van een waterstofbus tijdens een toer in Washington

13/04/2021 Brussel

Air Products (NYSE:APD) en bussenfabrikant New Flyer of America Inc. hebben eind maart in de Amerikaanse staat Washington een toer georganiseerd, die vijf steden aandeed. De toer was bedoeld om de aandacht te vestigen op de voordelen van fuel cell elektrische bussen die aangedreven worden door waterstof van Air Products.
Air Products and New Flyer Five-City Tour in the State of Washington Demonstrates Benefits of Hydrogen Fuel Cell Bus Technology
Voor de demonstratie stelde vervoermaatschappij Sunline Transit Agency uit Thousand Palms (Californië) een waterstofbus van het type New Flyer Xcelsior CHARGE H2™ uit eigen vloot beschikbaar om de voordelen van waterstof in het personenvervoer te demonstreren. De toer begon in Bremerton (Washington) waar een plaatselijk busbedrijf toezag op het voltanken van de bus met behulp van een mobiel waterstoftankstation van Air Products. Als onderdeel van de demonstratie kregen de chauffeurs een training voor het tanken van de bus, waarna ze met de bus de reguliere route reden om zelf in de praktijk te ervaren hoe een waterstofbus zich onder reële omstandigheden gedraagt. Air Products en New Flyer maakten daarna vergelijkbare stops in Renton, Olympia, Chehalis en Vancouver. 

Washington is een van de staten in Amerika, die gericht beleid voeren om bedrijven in het openbaar vervoer aan te moedigen om van traditionele bussen op benzine of diesel over te stappen op voertuigen die weinig of geen schadelijke emissies uitstoten. Waterstof fuel cell technologie voor bussen biedt vervoerbedrijven een bewezen en efficiënt alternatief voor een zero-emissie busvloot, die inzetbaar is voor vele soorten ritten en niet alleen voor korte routes. 

“Voor Air Products en New Flyer was deze toer een bijzondere manier om de milieuvoordelen onder de aandacht te brengen die momenteel dankzij het gebruik van waterstof haalbaar zijn”, zei Eric Guter, vice-president Hydrogen for Mobility Solutions bij Air Products. “Nu de wereld op weg is naar een groenere en duurzamere toekomst, hebben we substantiële investeringen gedaan om ervoor te zorgen dat klanten gebruik kunnen maken van de infrastructuur voor de levering van waterstof.” 

Air Products is de grootste leverancier van waterstof en mobiliteitsoplossingen op basis van waterstof en kan bogen op meer dan 60 jaar ervaring. De technologie van het bedrijf wordt jaarlijks voor al meer dan 1,5 miljoen tankbeurten ingezet bij meer dan 250 projecten in zo’n twintig landen. Vorig jaar vierde Air Products de opening van de grootste waterstoftankfaciliteit voor bussen in de Verenigde Staten. Het tankstation, dat bij de Orange County Transportation Authority in Santa Ana, Californië staat, is uitgerust met de technologie van Air Products en uitgevoerd in de huisstijl van Air Products. Het tankstation heeft capaciteit voor het tanken van zo’n vijftig bussen; hetgeen neerkomt op 1.500 kilo waterstof in acht uur. Het station kan de bussen, die gemiddeld 28 kilo waterstof kunnen meenemen, in 6 tot 10 minuten voltanken. Er zijn meerdere tankplekken op het station waar bussen tegelijkertijd kunnen tanken en er kunnen zo’n dertig bussen achter elkaar getankt worden. Air Products biedt een oplossing voor elk soort zero-emissie waterstofvoertuig.  

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en exploiteert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties ter wereld, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn; koolstofafvangprojecten; en koolstofvrije waterstofprojecten op wereldschaal ter ondersteuning van het wereldwijde transport en de energietransitie. 

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 60 miljard. Meer dan 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2020.

Downloads

|

Información de contacto

Ha ocurrido un error. Corrija los campos marcados.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

¿Cómo podemos ayudarle?

  1. ¿Qué tipo de consulta?