Air Products Home

Centro de noticiasAir Products verbetert cryogene vriestechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie

06/05/2021 Brussel

Air Products heeft haar cryogene vriestechnologie verder ontwikkeld, waarbij de efficiency en de duurzaamheid centraal stonden. Bij de nieuwe methode wordt de hoeveelheid vloeibare stikstof, die voor het bevriezen wordt gebruikt, flink verminderd. Air Products speelt met de nieuwe technologie in op de sterke groei van de diepvriessector sinds het begin van de coronacrisis. 

De nieuw ontwikkelde technologie van Air Products is geïntegreerd in de Freshline® High Performance batchvriezer. Dankzij de focus op de gelijkmatigheid en de efficiency van het vriesproces levert de technologie diepvriesproducten van hoogwaardige kwaliteit op. Dat helpt voedselfabrikanten om sneller en efficiënter te reageren op de groeiende vraag naar diepvriesproducten.
Freshline® High Performance Batch Freezer
De voedingsmiddelenindustrie hecht bovendien steeds meer waarde aan duurzaamheid en zoekt daarom naar manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren. De vernieuwde vriezer ondersteunt dit streven door de benodigde hoeveelheid vloeibare stikstof te verminderen, die als koelvloeistof gebruikt wordt. Tegelijkertijd is de doorvoer van voedingsmiddelen verhoogd en is er een betere controle op het hele vriesproces mogelijk.

Met een toename van de vriescapaciteit met zo’n 30% kunnen voedingsmiddelenfabrikanten hun productiekosten verminderen en meer kwaliteitsproducten leveren. De nieuwe batchvriezer van Air Products is speciaal ontworpen voor het ultrasnel invriezen of koelen van batches. Dit is ideaal voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie of voor bedrijven met snel wisselende productieprocessen.

“Air Products ontwikkelt al tientallen jaren innovaties voor de voedingsindustrie”, zegt Linda Pasteels, Cryogenic Applications Account Manager bij Air Products. “We zijn ongelooflijk trots op de recente stappen die we hebben gemaakt bij de verbetering van onze vriestechnologie. Uiteindelijk willen we producenten van voedingsmiddelen ondersteunen bij het stroomlijnen en flexibiliseren van hun productieprocessen; zeker in de steeds dynamischer economie. De verbeterde gelijkmatigheid van het invriezen en de eenvoudige reiniging van de nieuwe batchvriezer zijn grote voordelen. Voor voedingsmiddelenfabrikanten is het belangrijker dan ooit om meer controle over hun productieprocessen te krijgen zodat ze sneller kunnen inspelen op de veranderingen in de markt. De nieuwe technologie biedt veel meer flexibiliteit en helpt producenten bij het inspelen op de voortdurende veranderingen en toekomstige uitdagingen.’’

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en exploiteert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties ter wereld, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn; koolstofafvangprojecten; en koolstofvrije waterstofprojecten op wereldschaal ter ondersteuning van het wereldwijde transport en de energietransitie. 

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 65 miljard. Meer dan 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2020.

Downloads

|

Información de contacto

Ha ocurrido un error. Corrija los campos marcados.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

¿Cómo podemos ayudarle?

  1. ¿Qué tipo de consulta?