Air Products Home

Centro de noticiasAir Products Europa organiseerde zijn eerste, eigen Sustainability Week

De start van de eigen Sustainability Week viel samen met de Sustainable Development Week van de Europese Unie

28/09/2021 Brussel

Het management van Air Products is vorige week bij elkaar gekomen om kennis te delen en acties in gang te zetten op het gebied van waterstoftoepassingen voor mobiliteit, de opvang van koolstof, de energietransitie, diversiteit en inclusiviteit. Deze serie evenementen was onderdeel van Air Products’ Europese ‘Sustainability Week’ waarbij het bedrijf teams uit diverse Europese landen samenbracht met lokaal management en specialisten op het gebied van duurzaamheid. De start van het nieuwe initiatief van Air Products viel samen met de Sustainable Development Week (ESDW), een evenement van de EU in september, dat activiteiten voor een duurzame ontwikkeling promoot. 

Air Products, een wereldwijd toonaangevende leverancier van industriële gassen, is door zijn Grow-Conserve-Care aanpak een van de bedrijven die vooroplopen met positieve veranderingen op het gebied van duurzaamheid, dankzij indrukwekkende prestaties zelfs tijdens de corona-epidemie.

Ivo Bols, President Europe and Africa van Air Products, opende de Sustainability Week met een presentatie ‘Sustainable Growth for a Sustainable Future Globally.’ Hij werd terzijde gestaan door CEO Seifi Ghasemi en Simon Moore, Vice President Investor Relations, Corporate Relations and Sustainability. “We worden in Europa, maar ook daarbuiten, allemaal geconfronteerd met dringende uitdagingen op het gebied van energievoorziening en milieuzorg, die alleen opgelost kunnen worden als we erin slagen over de grenzen samen te werken aan bestaande en nieuwe oplossingen.” 

“Bij Air Products streven we naar een hoger doel door mensen samen te brengen, zodat ze samen kunnen werken aan het oplossen van een aantal belangrijke uitdagingen met betrekking tot energie, milieu en duurzaamheid”, zei Bols. “Die partnerships hebben ons al in staat gesteld om onze klanten te helpen bij een flinke reductie van hun CO2-emissies. We lopen ook voorop met echte, tastbare projecten zoals een investering van 7 miljard, die per dag 650 ton groene waterstof zal produceren, die onder meer gebruikt zal worden om duurzaam transport over de hele wereld mogelijk te maken.”

“Het uitrollen van de Sustainability Week in België is een uitstekende gelegenheid om de verschillende lagen in het bedrijf bij elkaar te brengen en zo samen een voortdurend commitment aan te gaan om onze duurzaamheidsagenda met haar drie pijlers Grow, Conserve and Care uit te voeren. In het Nederlands hebben we dat vertaald in ‘Groei, Behoud en Zorg’. Die visie wordt ondersteund door de top van het bedrijf en al onze teams in België, in Europa en wereldwijd zijn doordrongen van het belang daarvan op elke dag”, zei Kurt Lefevere, Vice President Northern Continent bij Air Products.

In het recent verschenen Sustainability Report 2021 van Air Products worden de acties en de toekomstige doelstellingen afgezet tegen de drie pijlers van het duurzaamheidsbeleid: 

  • Groei: Air Products verbindt zich aan de toenemende verantwoordelijkheid door in te spelen op nieuwe kansen die gedreven worden door het streven naar duurzaamheid. In 2020 stelde het bedrijf klanten en hun klanten in staat om een equivalent van 72 miljoen ton aan CO2-emissies te vermijden. Die hoeveelheid is driemaal de directe en indirecte uitstoot van CO2 door Air Products zelf.
  • Behoud: Air Products heeft zich gecommitteerd aan het zuinig omgaan met grondstoffen en aan de vermindering van zijn milieu footprint als onderdeel van zijn ‘Third by 30’ doelstelling voor de reductie van CO2-emissies.
  • Zorg: Air Products zorgt voor zijn medewerkers, klanten en de gemeenschap. Tijdens de pandemie heeft het bedrijf bijgedragen de bestrijding van de gevolgen van Covid-19 door de dringend noodzakelijke levering van medische zuurstof en helium aan ziekenhuizen, de opbouw van de infrastructuur die nodig was voor de bevoorrading van noodhospitalen en door schenkingen voor medische zorg. 

Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid en -activiteiten van Air Products kunt u vinden op de informatiepagina’s op de Belgische en internationale websites. 

Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en exploiteert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties ter wereld, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn; koolstofafvangprojecten; en koolstofvrije waterstofprojecten op wereldschaal ter ondersteuning van het wereldwijde transport en de energietransitie. 

Air Products realiseerde in boekjaar 2020 een omzet van $ 8,9 miljard uit de lopende activiteiten in 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 60 miljard. Meer dan 19.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.be of volg het bedrijf op LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram

NOTE: This release may contain forward-looking statements within the safe harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements are based on management’s reasonable expectations and assumptions as of the date of this release regarding important risk factors. Actual performance and financial results may differ materially from projections and estimates expressed in the forward-looking statements because of many factors not anticipated by management, including risk factors described in the Company’s Form 10K for its fiscal year ended September 30, 2020.


Downloads

|

Información de contacto

Ha ocurrido un error. Corrija los campos marcados.
To request a quote or for more information about Air Products, please fill out the form below, and an Air Products representative will contact you shortly.
Please use the form below to contact us.

¿Cómo podemos ayudarle?

  1. ¿Qué tipo de consulta?